Drejebænken ? Det Vigtigste Værktøj når Du Arbejder med Træ

Hvad er det der trædrejning egentligt for noget?

Trædrejning er en oplevelse, du kan nyde i fulde drag. Det kan også være en givende og en vanedannende oplevelse. Den er så rart at bruge, fordi du efterfølgende har et færdigt hjemmelavet produkt i dine hænder, eller måske har du endda repareret nogle beskadigede møbeldele. Glæden af at lave eller reparere træ-produkter selv er både stor og velfortjent. Du har ikke bare sparet mange penge, du har også fået lært dig noget ny erfaring og er en oplevelse rigere.

 

Betydningen af skovlens drejebænk:

En vigtig ting, du skal sørge for at have på plads, før du kan give dig i gang med trædrejning, er selvfølgelig en drejebænk. Drejebænke er blevet mere trendy de seneste år. Mange mennesker har fået øjnene op for skovlbænke, der er mere bekvemme og som bestemt kan dreje produkter af høj kvalitet.

Imidlertid skal du være forsigtig med at vælge en, og aldrig gå på kompromis ? du bør vælge den bedste drejebænk. Nogle af de billige har mangler man nemt kan overse, og som vil frustrere dig senere. Hvis prisen virker for dyr for dig, så tag det roligt: du kan sagtens sælge den igen senere, da brugte drejebænke hurtigt bliver solgt.

 

Der er forskellige størrelser

Drejebænke, og især dem der fremstilles i dag, kommer i forskellige størrelser. Der findes alt fra små drejebænke op til store maskiner, der kan skifte skåle. De er opgivet i overensstemmelse med materialets største diameter. En drejebænk, der er i stand til at dreje en disk med en diameter på elleve tommer, betegnes som en 11-tommer drejebænk.

De øvrige dimensioner, der skal tages i betragtning, er dem med et centermål. Dette nummer bestemmer den maksimale længde af det nødvendige materiale, som igen kan monteres mellem hovedstokken og bagstykket. Dele af en drejebænk indeholde et ben eller et stativ, men ikke nødvendigvis. Det fungerer som en elevator på drejebænken, så den kan stilles til din ønskede arbejdshøjde.

Næsten alle typer drejebænke har en seng. Den ene ende af sengen hedder hovedstammen. Den indeholder spinning lejer af høj præcision. Endvidere indeholder den ofte dele til at indstille  motorhastigheden til forskellige spindelhastigheder. En anden af drejebænken kan placeres på en hvilken som helst del af sengen, og betegnes derfor normalt som det ?løse hoved”. Den har en tønde, der glider ind og ud parallelt med sengens akse, og direkte i linje med hovedstammen.

Den lille type drejebænk, er et af verdens mest berømte valg for de fleste begyndere. Den kan monteres på begrænset plads, og kan desuden forlænges senere, hvis du ønsker det. En overvejelse, du skal tage, inden du vælger din første drejebænk, er støbejernssengen og støbejerns hovedstang og hale. Den skal have mindst fire hastigheder, og det laveste skal være 500rpm eller lavere, og det højeste skal være 2000rpm eller højere.