Hvordan finder du den bedste fjernstyret bil til børn?

Legetøj er sjov og stimulerer børn, hvad end det er dukker, Lego, løbecykler eller en sjov fjernstyret bil, som især drenge er forelsket i.

Fjernstyrede biler har eksisterer i rigtig mange år. Og udviklingen har virkelig skabt mange muligheder, hvor også fjernstyrede helikoptere og droner får legebarnet frem i voksne. Indenfor biler finder du dog det største udvalg, hvor priserne starter så lavt som 50 kr. og op til rigtig mange tusinde kroner.

Men hvordan finder du den bedste fjernstyret bil til børn, der både er indenfor et rimelig budget og er børnevenlig?

Mange bruger black fredags 2022 til at finde deres nye fjernstyret bil, imens andre går ned i den lokale legetøjsbutik.

Lysten og erfaringen?

Når du skal finde en god fjernstyret bil, så kig på barnet først og fremmest. Er det hans første bil? Hvor gammel er han i forhold til at styre en fjernstyret bil? Hvis han aldrig har prøvet det før, eller måske ikke er helt forgabt i det, så køb en billig model.

Hvis han bliver hooked på at køre rundt, kan du altid overveje en dyrere og større bil. De noget dyrere modeller fra 500 kr. og opefter, kan man som regel købe reservedele til.

Udendørs brug

De fleste fjernstyrede biler er designet til udendørs brug. Men du skal dog stadig kigge efter, om bilen kan klare at køre gennem vand og vådt græs. De helt billige RC biler som du finder hos Harald Nyborg, Jem & Fix, Liedl m.m. vil ofte suge vand ind og derved gå i stykker.

Det er sjovt at køre indendørs over trægulvet og bakke ind i dørkammen med mere, men legen er dog bedre og også sjovere når der køres udendørs.

Materialer

Hvis du vil købe en ordentlig bil der er børnevenlig, skal du finde en model der fremstillet i brudstærk plast. For børn og en fjernstyring kan ofte betyde styrt og vild kørsel der slider på bilen. Hop udover kantstenen eller ramme i noget, er en sjov del af legen.

Hvem er fjernstyrede biler for?

Helt ligesom med racerbanen, Fischer Price, Hatchimal og andet, er fjernstyrede biler til alle børn der elsker at styre ting. Og det samme gør sig også gældende for voksne. Det kan være svært ikke at stjæle fjernbetjeningen for barnet, for det jo ret sjovt at drøne rundt.

Lovgivning fjernstyrede biler?

Det eneste lovgivningen siger, er at den fjernstyrede bil ikke må være til gene for andre eller køre på offentlig vej.