Moderne Sikkerhedssko er Endelig Blevet Moderigtige

Jeg har altid gået rigtigt meget op i mode, og elsker at klæde mig flot på. For mig er det tøj vi har på, en slags forlængelse af vores indre personlighed. Vi ved godt hvem vi selv er, og vores venner har også lært os rigtigt godt at kende. Men hvad med fremmede mennesker? Personer der endnu ikke har snakket med os, eller som vi kun har udvekslet nogen få ord med? De har ikke nogen jordisk chance for at vide, hvem vi er, og hvad vi står for.

Det ville måske ikke være det store problem, hvis det ikke var fordi, at vores hjerner har en tendens til at fylde tomrum ud. Vores hjerne kan ikke lide, at der er store ubekendte. Den har det meget bedre med, at lave gæt i stedet for. Det betyder i praksis, at fremmede mennesker laver en række antagelser om hvem du er, første gang de ser dig. Vi har jo nok alle sammen oplevet det den anden vej. Vi ser en person for første gang, og med det samme har vi nogen antagelser om dem. Vi dømmer altså andre mennesker på det overfladiske.

I den bedste af alle verdener ville vi holde op med, at være så overfladiske. Vi ville bare acceptere at vi ikke kendte dem, og så rent faktisk have en samtale med dem, hvor vi giver dem plads til at fortælle os hvem de er. Men sådan fungerer vi nu engang ikke. Den bedste løsning er derfor, at tage ansvar for førstehåndsindtrykket. Ved nøje at overveje, hvordan vi klæder os på, kan vi have en meget direkte indflydelse på, hvordan andre mennesker ser os. Vi kan altså hjælpe dem med at have det rigtige billede af vores personlighed, ved at signalere det igennem vores påklædning. Det er derfor mode altid er en kombination af det trendy og det personlige.

Det har virket rigtigt godt for mig. Jeg løb dog hovedet imod muren på mit arbejde. Jeg er håndværker, og det sætter en række særlige krav til mit arbejdstøj. Det skal være slidstærkt og beskytte mig imod at komme til skade. I en lang periode var det pragmatiske det eneste der blev fokuseret på blandt dem, der designede og producerede arbejdstøj. Det så altså aldrig særligt spændende ud, og gav ikke plads til at lægge noget personlighed i ens look. Det fandt jeg virkeligt sørgeligt.

Men det ændrede sig lidt efter lidt. Det seneste store gennembrud er, at der endelig er kommet moderigtige sikkerhedssko. De gammeldags sikkerhedssko var aldrig særligt kønne, men de moderne af slagsen ligner næsten almindelige sko. Der er massevis af forskellige designs at vælge imellem, og man kan derfor let være med på moden, selvom man er på arbejde!