Sådan Passer du Godt på Dit Køleskab Så Det Ikke Går i Stykker

Husk altid, at apparater ikke varer evigt. Du vil helt sikkert støde på problemer igen og igen. Køleskabe er ikke fritaget, også selvom vi har en tendens til at tage dem for givet. Selvom de normalt holder længere en så mange andre husholdningsapparater, er de stadig ikke immune overfor problemer og skader.

Men du kan gøre en masse ting for at passe godt på dit køleskab, og sikre at de mest nødvendige funktioner bliver ved med at virke så længe som muligt. Her er nogle tips om, hvordan man undgår de mest almindelige køleskabsproblemer og skader:

 

  1. Oprethold en god temperatur inde i køleskabet

Sæt ikke køleskabet til at køle ned, til en ekstremt lav temperatur. Det er faktisk bedre, at indstille køleskabets temperatur til et sted mellem 3 og 5 grader. Dette vil bidrage til at minimere væksten af bakterier, uden du risikerer at fryse de varer, der ikke tåler frost særligt godt, som eksempelvis mælk og andre mejeriprodukter.

Derudover sørger denne temperatur også for, at du undgår at der dannes frost eller is inde i køleskabet. Når temperaturen falder, kan dette forårsage andre køleskabsproblemer.

 

  1. Hold det rent hele tiden

Hvis der spildes noget i køleskabet, skal du tørre det væk med en fugtig klud hurtigst muligt. Sørg for, at køleskabets indre forbliver tørt og rent. Dette forhindrer at der dannes grobund for bakterier og svamp indeni. Tør også bunden af beholdere til krydderier såsom sennep eller ketchup. De kan nemt efterlade pletter inde i køleskabet.

 

  1. Undgå at smække døren til køleskabet

Dette kan beskadige køleskabets gummipakning. Takket være den lette tilgang til hårde hvidevarer reservedele via internettet er denne del let at skifte ? men ved at være lidt opmærksom på hvordan du lukker køleskabet, kan du vente længe med at skulle kigge efter reservedele. Dette er ansvarlig for at forsegle kold luft inde i maskinen. Hvis gummipakningen er beskadiget, kan kold luft undslippe, og dit køleskab kan have svært ved at opretholde det rigtige temperaturniveau indeni. Dette kan føre til en stigning i energiforbruget, og skaber risiko for at din mad bliver dårlig før tid.

 

Luk døren forsigt. Af og til bør du kontrollere pålideligheden af gummipakningen. For at gøre det, skal du blot indsætte en pengeseddel. Træk den ud efter du har lukket køleskabet. Hvis der ikke er nogen modstand, skal du sandsynligvis udskifte pakningen.

 

  1. Støvsug kondensator spolerne

Spolerne udstråler varm luft. Du skal støvsuge dem regelmæssigt, for at forhindre ophobning af snavs. Dette sikrer, at maskinen effektivt suger den varme luft ud.

Det kan være nødvendigt at fjerne skruerne, der forsegler køleskabets bagpanel. Vær forsigtig med at fjerne skruerne. Du ønsker ikke at beskadige bagpanelet. Tjek altid op på, hvad du som kunde selv må ? og forsvarligt kan ? gøre ved dit køleskab.