Sådan sætter du dit CV knivskarpt op, så det giver konkurrenterne baghjul

Alt for mange mangler en rød tråd, når de skriver deres ansøgning alt for mange gør ikke brug af CV skabeloner. Det er en fejl, for det ender ofte med, at man står tilbage med et CV der peger lidt i alle retninger, er lidt vagt formuleret, mangler nogle hovedpointer og værst af alt: Et CV der ikke har formået knivskarpt at formulere hvorfor du er den rigtige person til stillingen og hvordan du kan tilføre virksomheden værdi.

Det behøver ikke at være svært at lave en god ansøgning ? det kræver bare, at man har de rigtige værktøjer, såsom gode CV skabeloner så man sikrer sig den rette struktur og præsentation af indhold. Det er også en god ide at lade sig inspirere af CV eksempler, i stedet for at skulle opfinde den dybe tallerken.  

Der findes et utal af måder, et CV kan se ud på. Rent visuelt er det en god idé at CV?et afspejler stillingen, du søger. Er det for eksempel en kreativ stilling eller en stilling der kræver god computer tech færdigheder, du søger, er det ikke overbevisende at læse et statisk CV skrevet i Word. I stedet tænk: Show it don?t tell it ? Vis at du er kreativ, det virker meget stærkere og overbevisende end at skrive, man er det. Sæt dit CV op på en anderledes og netop kreativ måde. Her er der også gode CV eksempler at blive inspireret af med blot en hurtig Google søgning.

Sådan overgår du konkurrenterne med dit CV

I det hele taget er det en sejlivet myte, at et CV skal være i punktform, bygget op af korte sætning og skåret ind til benet, så det ikke bliver for langt. Men et CV fuld af buzzwords og ingen konkrete fortællinger klinger hult hos modtageren – som efter at have læst dit CV stadig ikke er blevet klogere på, hvem du er. Brug CV skabeloner til at sætte din information korrekt op, så du ikke glemmer noget og så indholdet kommer i en rækkefølge, der giver mening for modtageren ? så har dit CV allerede slået mange af konkurrenterne ud. Men vil du lave en knockout, så skal du ikke være bange for hverken lange sætninger eller passager. Lad os sige, du søger job som pædagog i en børnehave og du i dit CV skriver, at du er god til at aktivere børn, både fysisk og med fokus på deres mentale udvikling. Det lyder jo meget godt, men det er ikke ensbetydende med, at det er overbevisende. Brug derfor nogle linjer på at eksemplificere hvordan du aktiverer børn, hvordan du har fundet på lege der stimulerer børns udvikling osv.

Så har du din knockout.

Held og lykke.